Heel SanoeQ Bakt 😉
Ik vind het altijd leuk om na mijn les iets zelfgemaakt en lekkers te geven aan de kinderen. Er is immers hard gewerkt 😉
Maar dan wel ‘goed lekkers’… Dus ik experimenteer een beetje met goede lekkere dingen.
Afgelopen zondag had ik zelfgemaakte spelt cupcakes gemaakt. Dit was de kinderen en ouders bij de Ouder-Kind Yoga zo goed bevallen dat ze me om het recept vroegen. Leuk! 🙂
Nou dacht ik dat jij, als bezoeker van mijn site, dit misschien ook wel leuk en lekker vindt om -al dan niet samen met je kind- te maken. Het is mega easy (niet zeggen natuurlijk ;-)), snel klaar en echt wel lekker. Oh en ‘goed lekker’ dus 😉
Komt-ie:
Spelt cupcakes met appel
- 150 gram speltbloem (bij AH of Gastronoom)
- 100 gram oerzoet (bij De Gastronoom of reformwinkel)
- 80 gram biologische roomboter (op kamertemperatuur)Â
- 1 ei (biologisch, op kamertemperatuur)
- 110 gram halfvolle biologische melk (op kamertemperatuur)
- 1 ruime theelepel bakpoeder (nog beter is wijnsteenpoeder, maar dat had ik (nog) niet in huis. komt de volgende keer 🙂 )Â
- 1 appel heel klein gesneden (overigens zei 1 van de kinderen dat er nog meer appel in had mogen zitten, dus meer appel toevoegen mag ook! :-))
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet alvast cup cake-vormpjes klaar (in een cupcake houder, dan blijven ze beter van vorm is mijn ervaring)
Mix eerst de (het?) oerzoet, boter, melk en het ei door elkaar tot een papje met de mixer.
Mix het bakpoeder door het speltbloem.
Spatel dit dan door het oerzoet/boter/melk/ei-papje (bij mij bleef dat papje een beetje klonterig, maar dat ging weg toen de appel erdoor ging op het eind).Â
Spatel als laatste de appel erdoor.
Vul de vormpjes voor 2/3 met het mengsel.Â
Bak op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
Wij hebben een best krachtige oven. Soms wordt 20 a 25 minuten aangeraden. Je kunt even checken met een sateprikker of de binnenkant gaar is. Als het niet meer aan de prikker blijft zitten is het goed.
Ik had ook cup cakes met banaan. Hierbij had ik iets andere hoeveelheden genomen.
Spelt cupcakes met banaan
- 150 gr speltbloem
- 100 gr oerzoet
- 110 gr biologische roomboter op kamertemperatuurÂ
- 1 ei op kamertemperatuur
- 2 volle eetlepels halfvolle biologische melk op kamertemperatuur
- 1 ruime theelepel bakpoeder
- 1 banaan heel fijn gesneden
Dit keer had ik de (het?) oerzoet en boter eerst samen met de mixer geklopt tot een mengsel en het bakpoeder gemengd met bloem.
Daarna bloem bij het mengsel gieten en voorzichtig met de mixer.
2 eetlepels melk erbij en als laatste het ei erdoor kloppen.
Toen in de vormpjes en ook weer 20 minuten op 180 graden.
Helaas heb ik er geen foto van. Toen ik het me bedacht om dit recept met jullie te delen, waren ze natuurlijk allang verorberd… Leuk als je een foto van jullie baksel op mijn facebookpagina deelt! 🙂
Veel plezier met bakken! En met het opeten! 🙂